top of page
fr.gif
en.gif
sole-immagine-animata-0013.gif

VLAAMSE ARDENNEN

De gemeente Herzele is ideaal gelegen tussen de Dendervallei en de Zwalmstreek. Ongeveer 40 kilometer van Brussel, 35 kilometer van Gent, 10 kilometer van Geraardsbergen, in het hart van een streek die ieders hartje sneller doet slaan.

 

In de Vlaamse Ardennen vind je heel wat natuurgebieden. Enkele van de bekendste zijn het Brakelbos en het Kluisbos, maar er zijn nog zoveel andere pareltjes om te ontdekken.

 

Diep verscholen in het mooiste dal van Herzele vind je bijvoorbeeld het Duivenbos, een uitgestrekt en weelderig groen natuurreservaat waar zeldzame moerasplanten en -dieren een plekje vinden. 

Het krioelt er van de bronnen: water borrelt plaatselijk tot aan de oppervlakte en zorgt voor een moerassige bodem. Zuurstofrijk en boeiend om te ontdekken, zeker in het voorjaar. Elk jaar floreren voorjaarsbloeiers, zoals de bosanemoon, daslook en dotterbloem. Ze toveren de bosgrond om in prachtige kleuren. Een streling voor het oog!

Trek dus zeker je laarzen aan voor een stevige wandeling en klim naar de top van de heuvel voor een verbluffend uitzicht over de Dendervallei.

sole-immagine-animata-0013.gif

BEZIENSWAARDIGHDEN

WINDMOLENS & De BURCHT

Waan jezelf een graaf bij de burcht van Herzele: een ruïne die dateert uit de 13de eeuw en in 1969 volledig werd gerestaureerd. Of vergaap je aan de zwaaiende wieken van de verschillende authentieke molens die je in Herzele vindt. De oudste is Molen Te Rullegem, een officieel beschermd monument. Ook Molen Ter Rijst en de Buysemolen zijn de moeite waard. Je kan ze bezoeken met een gids voor een boeiend geschiedenislesje.

HET DUIVENBOS

Twee mooie wandelroutes door het Duivenbos, vlakbij onze logies: de blauwe wandeling (4 km) en de rode wandeling (5 km), beiden geschikt voor jonge kinderen.

duivenbos.jpg
PROVINCIAAL DOMEIN DE GAVERS

Op 10 km van de logies, kunt u genieten van het Provinciaal domein de Gavers.

Het domein biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden, zowel vrij toegankelijk als betalend. De 20ha grote vijver, de bossen, wandel-en fietspaden zorgen voor een groene omgeving waar je gewoon kan genieten van de rust. Niets doen als je wil, enkel luisteren naar het ruisen van de bomen of kijken naar het spelen van de kinderen. Liever actiever kan natuurlijk ook want daar is gedacht aan sport en spel voor jong en oud!

http://www.degavers.be

DE BROUWERIJEN

Dorst? Dat treft, want je kan Herzele niet bezoeken zonder te proeven van lokale lekkernijen. Je hebt een ruime keuze aan streekbieren, want de gemeente telt twee familiebrouwerijen: Brouwerij De Ryck en Brouwerij Van Den Bossche. Het Steenuilke en Pater Lieven Blond zijn bijvoorbeeld enkele pittige blonde biertjes die de perfecte dorstlessers zijn. Schol!

FIETSEN & WANDELEN

In en rond de omgeving van Herzele ervaar je de natuur op haar allermooist. Bekijk daarom zeker ook de andere fascinerende fiets- en wandelroutes.

Trek er zelf op uit of volg een van de uitgestippelde tochten. Bij de dienst Toerisme van Herzele kan je terecht voor verschillende routes, die je al wandelend of fietsend langs de mooiste plekjes van de Vlaamse Ardennen loodsen.

 

Mooi én uniek, met routes zoals de Driemolensroute, de Brouwerijenroute en de Erfgoedroute.

Kan ook: neem de fiets naar één van de nabijgelegen steden, zoals Geraardsbergen, de stad van de 3 M’s. Je vindt er de fameuze Muur, het oudste Manneken Pis en overheerlijke mattentaarten.

Word Flandrien

In de maand juli organiseert Herzele het aantrekkelijke fietsevenement Word Flandrien; honderden gegadigden verkennen de groene streek van op het zadel. Ambiance verzekerd!

Mountainbike

Onze logies bevindt zich op het BLOSO parcours van Herzele (21 of 42 km), en naast het aansluitingspunt met de BLOSO parcours van Ninove.

E-STEP

De e-steps van Rent E-Step bieden jou de mogelijkheid om de streek makkelijker en zonder inspanning te verkennen.

OM TE ETEN...

Moet de honger gestild worden dan vind je vlakbij: Eethuis Alexandre,  't FonteintjeDe Kloef,  De Vlaschaard bistro,Het schitterend ongeluk, De Lantaarn etc

Geraardsbergen ligt op 10 km...het streekproduct dat je hier niet mag missen is de "Mattentaart".

bottom of page